Дома

Страницата е посветена на романот Гаргара од Игор Станојоски и ги содржи сите информации за изданијата на романот во сите земји каде што се објавува, за промоциите, книжевните вечери, продажните места и сл.

ПРВИТЕ 33 СТРАНИЦИ ОД „ГАРГАРА“ ДОСТАПНИ ЗА ЧИТАЊЕ

  Македонски
Polski
Русский

ЕВЕ ПИСАТЕЛ, ЕВЕ РОМАН!
Игор Станојоски: „Гаргара“.
Нема ништо повозбудливо за една книжевна сцена кога на неа ќе истапи непознато име, совршено ќе ја „одигра“ својата прва точка и уредно ќе се повлече...

ЧЕТИРИ РОМАНИ ВО ФИНАЛЕ ЗА „РОМАН НА ГОДИНАТА“ ЗА 2014
Во финалето за книжевната награда за која со 32 дела објавени на македонски јазик конкурираа автори и издавачки куќи, останаа романите: „Куфер за тројца“ на Живко Грозданоски, „Вишнова хроника“ на Фросина Пармаковска, „Гаргара“ на Игор Станојоски...

ПИСАТЕЛОТ ТРЕБА ДА ЛАЖЕ ИСКРЕНО. РАЗГОВОР СО АВТОРОТ НА РОМАНОТ „ГАРГАРА“

Суштината е во потполното соживување со приказната на романот. Авторот мора да се соживее. Тогаш ќе ја постигне искреноста и природноста на изразот. Романсиерот треба да „лаже“ искрено.
Гаргара во Блесок

КНИЖЕВНА ВЕЧЕР СО АНДРЕАС НОРМАН И ИГОР СТАНОЈОСКИ
Во организација на Амбасадата на Шведска во Македонија, a во склоп на Скопскиот саем на книгата, ќе се одржи неформална книжевна вечер со писателите Андреас Норман (Шведска) и Игор Станојоски (Македонија). 

 
 

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

  Македонски
Polski
Русский