Галерија/Песни
The Fragrance of Dark Coffee
Godot
Оксана ја намали музиката зашто немаше кому да му свири, иако музиката и сама по себе беше ненаметлива – одеше мелодијата The Fragrance of Dark Coffee – мирен топол џез за дождливи денови.
 
Bad Boys
Trilok Gurtu
Го зедов мобилниот за да го наместам будилникот. Го имав наместено на Bad boys од Trilok Gurtu, но последните неколку утра џез-мелодијата повеќе ме доуспиваше отколку што ме будеше.
 
Welcome to the jungle (LIVE)
Guns n’ Roses
Одеднаш одникаде пискав звук ја поплави собата: You’re in the Jungle, baby! Wake up! Time to dieeeeee… Бирото на кое лежеше телефонот беше околу четири метри оддалечено од мене.
 
 
Вставай
Океан Ельзи
Фронтменот на рок-групата Океан Ељзи, инаку син на ректорот на Универзитетот во Лемберг, пред милионската публика на Мегданот на независноста во Киев се дереше на песната Вставај.
 
Веселі, брате, часи настали
Океан Ельзи
Рок-групата Океан Ељзи нешто подоцна се појави со нов сингл со стиховите Весели времиња дојдоа, брате... но зошто на небото толку малку сонце има... зошто јас и натаму пишувам тажни песни.
 
Yesterday
The Beatles
Ја навалив книгата кон свеќата и прочитав: во горниот ред пишуваше МЕНИ, а во долниот со поголеми букви пишуваше ГАРГАРА. Виолинистот и пијанистот сега ја свиреа мелодијата од Yesterday.
Червона рута
Володимир Івасюк
Виолинистот и пијанистот сега ја свиреа Червона рута од украинскиот композитор. Неколку гласови од кафулето потпевнуваа од самиот почеток, па веќе при втората строфа привлекоа и други.

 

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

  Македонски
Polski
Русский